NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Τα οφέλη από ένα ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο σύστημα Facility Management

Τα οφέλη από ένα ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο σύστημα Facility Management

Το ISO 41001:2018 αποτελεί ένα νέο διεθνές πρότυπο, το οποίο εξειδικεύεται στη διαχείριση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού μιας εταιρείας, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση και τη βελτίωση της πρακτικότητάς τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN – European Committee for Standardization) «το Facility Management είναι η ενσωμάτωση των διαδικασιών μέσα σε έναν οργανισμό, ώστε να διατηρήσουν και να αναπτύξουν τις συμφωνηθείσες υπηρεσίες που υποστηρίζουν και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των κύριων δραστηριοτήτων του».

Επομένως, πρόκειται για μία δραστηριότητα που ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως η συντήρηση, ο καθαρισμός, η ασφάλεια, οι προμήθειες, η λειτουργία, η τροφοδοσία κ.α ενώ εμπλέκει συχνά μεγάλο αριθμό ατόμων, όπως τους προμηθευτές, τους εξωτερικούς συνεργάτες, τους εργαζόμενους, τους ιδιοκτήτες, τους τελικούς χρήστες, τους διαχειριστές κ.α.

Συνοψίζοντας, με τον όρο Facility Management ορίζεται το Ολοκληρωμένο Σύστημα Υπηρεσιών που συνδυάζει όλες τις προαναφερόμενες παρεχόμενες υπηρεσίες εξασφαλίζοντας την ομαλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, περιορίζοντας τις αστοχίες στο τελικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας με σκοπό την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων κάθε εταιρείας.

Όσον αφορά στα οφέλη από ένα ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο σύστημα Facility Management, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • βελτιωμένη παραγωγικότητα,
  • υγεία, ασφάλεια και ευεξία του ανθρώπινου δυναμικού, παρέχοντας έτσι υψηλής ποιότητας εργασιακό περιβάλλον
  • βελτίωση της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού
  • πρόληψη απροσδόκητων βλαβών του εξοπλισμού
  • μείωση κόστους λειτουργίας και συντήρησης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού,
  • αύξηση του κέρδους, της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των οργανισμών
  • επέκταση της διάρκειας ζωής των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας

Παράλληλα,

  • επιδεικνύεται η πρωτοπορία του οργανισμού στην αγορά
  • βελτιώνεται η εταιρική εικόνα του Οργανισμού
  • βελτιώνεται η επικοινωνία των απαιτήσεων και του τρόπου εργασίας μεταξύ οργανισμών του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα με τη μεγαλύτερη συνέπεια στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το ISO 41001 ισχύει για όλους τους οργανισμούς ή μέρη οργανισμών, είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών, και ανεξάρτητα από τον τύπο, το μέγεθος και τη φύση του οργανισμού ή τη γεωγραφική του θέση.

Έχει σχεδιαστεί τόσο για οργανισμούς που διαχειρίζονται τις δικές τους εγκαταστάσεις, όσο και για παρόχους που διαχειρίζονται εγκαταστάσεις για άλλες εταιρείες (έναντι τρίτων). Συνεπώς εφαρμόζεται από κάθε οργανισμό που επιθυμεί την ανάπτυξη, την εφαρμογή, τη συντήρηση και τη βελτίωση ενός ολοκληρωμένου συστήματος Facility Management, τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με την πολιτική του και την πιστοποίηση από ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης.

Η BQC, ενστερνιζόμενη τις ανάγκες της αγοράς, πιστοποιεί Οργανισμούς με βάση τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 41001, χρησιμοποιώντας ανεξάρτητους και εγκεκριμένους επιθεωρητές, δίδοντας προστιθέμενη αξία στο Σύστημα Διαχείρισης που εφαρμόζεται.

Περισσότερες πληροφορίες

facitility_bqc.jpg?mtime=20210704171604#asset:280305

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr